För att kunna erbjuda dig våra tjänster behöver vi hantera information om dig. Vi vill att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar de uppgifter du lämnar och som vi samlar in. Därför skyddar vi den information som du ger oss, samt följer de lagar och regler som finns för att även skydda din integritet.

Vi vill att du läser och förstår vad vi gör innan du använder våra tjänster. Har du några frågor kan du alltid kontakta oss på info@feeden.se

Denna dataskyddspolicy täcker all data som vi samlar in, till exempel från webbplatsen, mejl, sidor, grupper eller evenemang.

Så här hanterar vi dina personuppgifter

Vi samlar inte in fler uppgifter än vi behöver och vi säljer aldrig uppgifterna vidare till tredje part.

Vilken information hanterar vi?

Vi hanterar information för att kunna ingå och fullfölja vårt avtal med dig, eller för att vi ska kunna förbättra vår information och tjänster till dig. Ibland hanterar vi uppgifter som är personliga, men inte personuppgifter.

Information som du ger till oss

När du kontaktar oss på vår hemsida eller via e-post, eller när du interagerar på våra sociala medier ger du oss information om dig själv och ditt företag. Det kan handla om

  • Person- och kontaktinformation såsom namn, adressinformation, e-postadress, mobiltelefonnummer, födelseår, din yrkesroll eller din arbetsplats.
  • Betalningsinformation såsom fakturaadress eller referensperson

Information vi samlar in om dig

När du kommer i kontakt med oss kan vi samla in information om

  • Information om tjänster och leveranser – detaljer angående de tjänster du prenumererar på eller köper, till exempel medlemskap och nyhetsbrev som du läser
  • Historisk information – tidigare köp, medlemskap.
  • Enhetsinformation – t.ex. IP-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, geografisk information, operativsystem, plattform och skärmupplösning
    (via statistikverktyg och nyhetsbrevssystem).

Vilken av ovanstående information vi samlar in beror på situation, vi samlar inte alltid in all information. Personnummer behandlas bara i undantagsfall för särskilda tjänster som kräver legitimerad identitet.

Vad gör vi med informationen?

Vi använder dina personuppgifter enbart för att kunna genomföra våra uppdrag och förbättra våra tjänster. Här kan du se vilka uppgifter vi hanterar, i vilka situationer och vilken rättslig grund vi stödjer vår användning på.  

När du blir medlem hos oss så hanterar vi födelseår i form av namn, datum när du föddes, yrkesroll, e-post och telefonnummer. Om du uppger vart du bor samt civilstånd i din kontakt med oss kan det innebära att vi hanterar dem också. Vi hanterar uppgifterna för att kunna utföra våra tjänster mot dig som användare.

När du kontaktar oss via vår hemsida, e-post eller telefon hanterar vi personuppgifter i form av namn, e-post och telefonnummer. Om du uppger andra personuppgifter i din kontakt med oss kan det innebära att vi hanterar dem också. Vi hanterar uppgifterna för att kunna utföra vårt uppdrag eller för att det ligger i vårt intresse (berättigat intresse)

När du får information eller erbjudanden från oss via nyhetsbrev hanterar vi din e-postadress och statistik för hur du öppnar och klickar i vårt brev. Vi hanterar bara dessa uppgifter om du gett oss vårt samtycke.

När du deltar i våra utvärderingar hanterar vi ditt namn och om du ger eventuella svar som innehåller personuppgifter på frågor i löptext. Vi hanterar uppgifterna efter samtycke från dig, eller då det ligger i vårt intresse.

Kunden har alltid rätt att välja vad denna ska dela med sig på vår sociala plattform.

Kommer vi dela vidare din information?

Vi kommer aldrig att sälja dina personuppgifter till tredje part utan din tillåtelse. Men vi kan behöva dela din information med leverantörer och underleverantörer för att kunna utföra vårt uppdrag. Vi kan också behöva dela din information med myndigheter om vi måste göra det enligt lag.

Att vi ”kan behöva” innebär inte att vi med automatik gör så, utan vi gör det bara när vi måste. Vi vidtar då alla rimliga åtgärder för att din information hanteras säkert även av tredje part.

Om vi förvärvas av en tredje part kan vi behöva dela dina personuppgifter till den som förvärvat oss, för att uppdraget ska kunna drivas vidare. Om det händer kommer vi dock alltid att meddela dig det, så att du hur vi arbetar för att skydda dina uppgifter lika säkert som tidigare.

Var behandlar vi dina personuppgifter?

Vi strävar efter att alltid lagra dina personuppgifter inom EU/EES. I vissa situationer kan det hända att de behandlas utanför EU/EES av en tredje part, till exempel en teknikleverantör eller underleverantör. Vi kommer alltid att vidta alla rimliga åtgärder för att din information ska hanteras i samma nivå som det skydd som erbjuds inom EU/EES samt berätta för dig att detta sker. Vi vill att du alltid ska kunna känna dig säker på att vi hanterar dina uppgifter ansvarsfullt.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar data så länge som det är nödvändigt för att uppfylla det syfte för vilket informationen samlades in och så länge det krävs enligt olika lagar, till exempel redovisningslagen.

Dina rättigheter

Du som registrerad hos oss har flera rättigheter som du bör känna till:

  • Du har rätt att en gång per år, begära ett registerutdrag. Det innebär att du får ett utdrag med alla uppgifter vi har om dig.
  • Du har rätt till att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga eller ofullständiga.
  • Du har rätt att begränsa hur vi hanterar dina personuppgifter i den mån det inte strider mot andra lagar. Du kan till exempel be oss inte använda dina uppgifter för reklamutskick.
  • Du har rätten att bli raderad (glömd) om det inte strider mot andra lagar.
  • Du kan när som helst återkalla ett samtycke genom att kontakta oss.
  • Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina uppgifter och de svar du får av oss kan du klaga på vår hantering hos Datainspektionen. Vi uppskattar dock om du ger oss en chans att bättra oss om du tycker att vi gör något fel.
  • Du kan invända mot direktmarknadsföring från oss.

Kontakta oss

Info@feeden.se

Välj ett format
Personlighets frågesport
Serie av frågor som avser att avslöja något om personligheten
Trivia quiz
Rad frågor med rätt och fel svar som avser att kontrollera kunskaper
Enkät
Rösta för att fatta beslut eller bestämma yttranden
Berättelse (Artikel)
Formaterad tex inbäddad och synlig
Lista
Klassisk Internet listartikel
Nedräkning
De klassiska Internet nedräkningar
Öppen lista
Skicka in dina egna objekt och rösta upp för bästa inlämnande
Rangordningslista
Rösta upp eller ned för att bestämma det bästa listobjektet
Meme
Ladda upp dina egna bilder för att göra egna memes
Video
YouTube, Vimeo eller Vine <embed>
Ljud
SoundCloud eller Mixcloud inbäddad
Bild:
Foto eller GIF
Direkt Gif delning
GIF format